Jobba på SEB     Happy Company An employer who has 4, or higher, rating in the category "Job satisfaction & work environment".     Open Company An employer who actively works with their CareerEye profile and wants to increase their transparency and authenticity

 
LÄMNA OMDÖME

Överblick

Anställda: 15000

Bransch: Bank, finans & försäkring

VD: Johan Torgeby

Hemsida: {{ CompanyGeneralInfo.CompanyWebsiteDomain }}

 

 

Ta en titt på våra kontorsbilderkontorsbilder, karriärmöjligheterkarriärmöjligheter, lediga tjänsterlediga tjänster och mer nedan!  

Visa mer Visa mindre
Genomsnittsbetyg: {{OverviewData.Stats.Rating | number:1}} / 5
  {{GetBasedOnReviewCountLabel('Baserat på', '{0} omdömen')}}
{{OverviewData.Stats.EnpScore}}%

Rekommenderar arbetsgivaren

{{OverviewData.Stats.ApproveCeoPercentage}}%

Är positiva till VD Johan Torgeby

Visa mer Visa mindre
{{criteria.Name}} {{criteria.CriteriaRanging}}  
{{criteria.Name}} {{criteria.CriteriaRanging}}  

Vad säger medarbetarna internt om SEB

SEB Värderingar

Kunderna först
Engagemang
Enkelhet
Samarbete

Omdömen om SEB

ALLA
KÖN
ÅLDER
 • Titel:{{review.JobTitle ? review.JobTitle : "–" }} Kön: {{ review.Gender ? review.Gender : "–" }} Ålder:{{review.Age ? review.Age : "–" }} Ort:{{review.Location ? review.Location : "–" }} Tid som anställd:{{review.LengthOfEmployment ? review.LengthOfEmployment : "–" }}
  Genomsnittsbetyg: {{ review.Rating | number:1 }}/5  
  Varför trivs du?

  "{{review.Plus}}"

  Vad bör förbättras?

  "{{review.Minus}}" "{{review.Minus.substring(0, 15) + '...'}}"

  Visa mer
  {{criteria.CriteriaName}} {{criteria.CriteriaRanging}}  
  {{criteria.CriteriaName}} {{criteria.CriteriaRanging}}  

  Arbetsgivarens kommentar:

  {{comment.UserFirstName}} {{comment.UserSurname}} {{comment.UserJobPosition}}

  "{{comment.ReplyText}}"

  Visa mindre

Karriär på SEB

Om SEBSEB - Över 160 år i företagsamhetens tjänst

SEB möjliggör för människor att förverkliga sina drömmar, ambitioner och affärsidéer. Som Nordens ledande företagsbank med ett internationellt perspektiv är innovation och entreprenörskap en del av vårt DNA.
Ända sedan vi grundades för över 160 år sedan har vi jobbat i företagens tjänst och vår vision är att leverera service i världsklass, att växa och omvandlas för att möta en framtid präglad av ändrade kundbeteenden och digitalisering.

Vi spelar en aktiv roll i utvecklingen av de samhällen där banken arbetar genom att bygga upp starka kundrelationer. I Sverige och Baltikum erbjuder vi finansiell rådgivning och ett brett utbud av finansiella tjänster. I Danmark, Finland, Norge och Tyskland har vår verksamhet starkt fokus på ett fullservice erbjudande till företagskunder och institutionella kunder.

 

Att arbeta på SEBInom SEB finns stora karriärmöjligheter för många yrkesroller!

En karriär i SEB är vad du gör det till! Vi har ett brett utbud av jobbmöjligheter och karriärvägar. Vi är inte bara en bank utan också en stor IT-arbetsgivare. Kanske är du en Frontend-utvecklare, en matematiker, intresserad av BI eller vill arbeta med de största företagskunderna i Norden? I SEB har du möjlighet att göra allt det.


På SEB jobbar över 15.000 stolta medarbetare. Alla är olika men de har en sak gemensamt - de bidrar alla till SEB:s vision att leverera service i världsklass till SEB:s kunder.


Vi strävar efter att vara en arbetsplats som attraherar och behåller människor som vill växa och utvecklas hos oss, och som arbetar för att hjälpa våra kunder att nå sina mål. Vi skapar utvecklings­möjligheter och vill att våra medarbetare alltid ska känna sig uppskattade, inkluderade och engagerade.


Banksektorn  genomgår  stora och genomgripande  förändringar. Förväntningar från kunder och intressenter, ny teknik och nya regelverk kommer att fortsätta att ändra våra förutsättningar. Det innebär att det blir än viktigare för oss att hela tiden utveckla våra medarbetare med rätt kompetens och värderingar. 
 

 Team och ledarskap

Vi är övertygade om att bra ledarskap är viktigt och grundläggande för vår framgång. Våra ledare är ansvariga för att skapa rätt förutsättningar för engagemang, prestation och utveckling av våra medarbetare.


Starka team och bra internt samarbete är grundläggande för allt vi gör. Vi tror att högpresterande team, samarbete och bra ledarskap ligger till grund för en långsiktig framgång.

 

Lärande och utveckling

Vår verklighet är en digital och föränderlig värld som utmanar oss på nya sätt. Därför har vi ett starkt fokus på kompetensutveckling och vi tror att kontinuerligt lärande är viktigt. 


Vi är stolta över att ha en egen SEB läroplattform, Campus. För att underlätta lärandet använder vi moderna metoder och effektiva verktyg såsom kortfilmer, interaktiva presentationer och webbaserade utbildningar. Vi har skapat Campus för att göra det enkelt för våra anställda att lära och upptäcka sina utvecklingsmöjligheter.


Vi vet också att lärande sker i det dagliga arbetet och i sociala interaktioner. Därför erbjuder vi mentor-program, jobb-skuggning och andra former av vardagligt lärande.


Vi arbetar för en hållbar framtid

Banker är centrala för att fördela samhällets finansiella resurser, och SEB spelar en viktig roll i omställningen till ett hållbart samhälle. För oss innebär hållbar utveckling att vi tar hänsyn till vår ekonomiska, sociala och miljömässiga påverkan i alla våra affärsbeslut. Det innebär också att vi anpassar vår strategi för att stödja FN:s mål för hållbar utveckling och Parisavtalet.

Läs mer om hur vi arbetar för en hållbar framtid här.


Vår rekryteringsprocess

Det viktigaste för oss är din personlighet och att du delar våra värderingar så att vi tillsammans kan leverera service i världsklass till våra kunder. Vi tror på allas talang och vi strävar efter att alltid se och utveckla våra medarbetare.
 

1. Kravprofil och annonsering
För alla lediga tjänster finns en kravprofil som beskriver den kompetens och erfarenhet som behövs.


2. Urval
Formell utbildning krävs för vissa specifika tjänster exempelvis när vi söker en jurist eller en analytiker inom ett speciellt område. Om du söker ett jobb hos oss utan att ha någon tidigare arbetserfarenhet, tittar vi på vad du har gjort under din studietid. Har du exempelvis jobbat extra eller varit aktiv i föreningslivet? Det ger oss en bild av vad du brinner och känner engagemang för. Driv och initiativförmåga är viktigt för oss. Har du arbetat en tid tittar vi på om du har relevant erfarenhet utifrån den tjänst du söker.


3. Intervju och tester
Inför en intervju är det självklart alltid bra att läsa mer om den enhet och division där jobbet du söker finns. Det finns alltid en kontaktperson du kan höra av dig till. Om du uppfyller kriterierna för den sökta tjänsten kallas du till en första intervju. Efter den väljer vi ut ett antal kandidater som vi träffar för en andra intervju där du också får göra ett personlighetstest. I vissa fall kan ytterligare tester bli aktuella.


4. Referenser
Om du går vidare i processen och erbjuds en tjänst hos oss, gör vi ett antal säkerhetskontroller. Dessa innefattar bland annat kontroll av utbildningsbevis, kreditkontroll, företags engagemang, utdrag ur polisens belastningsregister samt narkotikatest.  


5. Anställningserbjudande
Efter erbjudande om anställning påbörjas löne-och avtalsprocessen. När vi är överens skriver vi ett anställningsavtal. Beroende på vilken typ av tjänst det handlar om erbjuds du antingen en visstidsanställning eller en tillsvidareanställning.


6. Återkoppling
Under rekryteringsprocessen gång hör vi av oss på olika sätt till kandidater som visat intresse. Ibland ges också möjlighet till personlig återkoppling.

Våra fina förmånerMånga förmåner och fokus på hälsa

Som anställd i SEB har du tillgång till en mängd olika förmåner. Vi vill att våra anställda ska trivas med att arbeta hos oss och känna att SEB som arbetsgivare ger ett mervärde till dem och deras familjer i olika sammanhang. Därför erbjuder vi bland annat följande förmåner till våra anställda:
 

 • Subventionerad lunch.
   
 • Friskvårdsbidrag 3000 kronor/år.
   
 • Miljösmart, nybyggd arbetsplats i Arenastaden med fokus på samarbetsytor. Matsalar, caféer och idrottshall under samma tak.
   
 • Massage från Feelgood kan bokas i huset på arbetstid.
   
 • Hälsokontroller.
   
 • Många olika fritidsföreningar, fotboll, basket, bowling, löpning etc.
   
 • Förmånliga priser hos många olika friskvårdsleverantörer.
   
 • Möjlighet att hyra bankens semesterhus både i Sverige och Europa till förmånliga priser.
   
 • Möjlighet att vara tjänstledig för studier eller att prova ett annat slags jobb.
   
 • Förmånliga priser på våra bankprodukter.
   
 • Förmånliga priser på försäkringar.
   
 • Förmånliga räntor på bolån.
   
 • Löneväxling till pension.
   
 • Vårt eget Campus (utbildningsportal).
   
 • En Volontärportal med möjlighet till volontärarbete på arbetstid.
   
 • Avtal med Hemfrid och Homemaid med bra villkor.

 

Inom SEB har vi även en tydlig hälsostrategi och arbetar proaktivt med att främja och uppmuntra en hälsosam livsstil och en bra balans mellan arbete och fritid. Vi erbjuder alla i SEB regelbundna hälsoundersökningar, SEB:s Wellness check, som fokuserar på frågor kring livsstil, stress hantering och fysisk aktivitet. Vi har också träningslokaler i många av våra fastigheter, med många olika pass.

Möt några av våra medarbetareHur är det att jobba på SEB?

SEB har över 15.000 medarbetare över stora delar av världen. Vi är stolta över att ha en fantastisk blandning av människor som bidrar med sina unika idéer, kompetenser och erfarenheter. Här får du möta några av dem som berättar hur det är att arbeta på SEB i Sverige.
 

Ingrid Larsson, Business Intelligence Developer

 


Adam Österman, Deputy Innovation Lab Director (Intraprenuer in Recidence)

 


Caroline Malmberg, Project Manager AI & Machine Learning 

Lediga jobb på SEB

Lediga jobb på SEB

SEB jobb: Vill du se vilka jobb vi har just nu?

SEB jobb - En inblick i hur det är att jobba på SEB: 95 omdömen, 4 lediga jobb, 70 löner och kontorsbilder. Läs vad det anställda tycker och få en bättre inblick i SEB som arbetsplats baserat på information som finns publicerat av nuvarande och tidigare anställda på Careereye.se