Jobba på Axfood

 
LÄMNA OMDÖME

Överblick

Anställda: 8800

Bransch: Detaljhandel

VD: Klas Balkow

Hemsida: {{ CompanyGeneralInfo.CompanyWebsiteDomain }}

 

 

Ta en titt på våra kontorsbilderkontorsbilder, karriärmöjligheterkarriärmöjligheter, lediga tjänsterlediga tjänster och mer nedan!  

Visa mer Visa mindre
Genomsnittsbetyg: {{OverviewData.Stats.Rating | number:1}} / 5
  {{GetBasedOnReviewCountLabel('Baserat på', '{0} omdömen')}}
{{OverviewData.Stats.EnpScore}}%

Rekommenderar arbetsgivaren

{{OverviewData.Stats.ApproveCeoPercentage}}%

Är positiva till VD Klas Balkow

Visa mer Visa mindre
{{criteria.Name}} {{criteria.CriteriaRanging}}  
{{criteria.Name}} {{criteria.CriteriaRanging}}  

Omdömen om Axfood

ALLA
KÖN
ÅLDER
 • Kön: {{ review.Gender ? review.Gender : "–" }} Ålder:{{review.Age ? review.Age : "–" }} Ort:{{review.Location ? review.Location : "–" }} Tid som anställd:{{review.LengthOfEmployment ? review.LengthOfEmployment : "–" }}
  Genomsnittsbetyg: {{ review.Rating | number:1 }}/5  
  Varför trivs du?

  "{{review.Plus}}"

  Vad bör förbättras?

  "{{review.Minus}}" "{{review.Minus.substring(0, 15) + '...'}}"

  Visa mer
  {{criteria.CriteriaName}} {{criteria.CriteriaRanging}}  
  {{criteria.CriteriaName}} {{criteria.CriteriaRanging}}  

  Arbetsgivarens kommentar:

  {{comment.UserFirstName}} {{comment.UserSurname}} {{comment.UserJobPosition}}

  "{{comment.ReplyText}}"

  Visa mindre

Karriär på Axfood

Vad erbjuder vi dig?

Kärnvärden och kultur:

För oss är våra kärnvärden receptet på framgång. De vägleder oss i hur vi ska agera mot varandra och våra kunder. De beskriver vår samlade förmåga att nå uppsatta mål och skapa resultat.

För oss som arbetar inom Axfoodkoncernen är det viktigt med vår gemensamma värdegrund som ger oss riktlinjer för vårt beteende och våra beslut i vardagen. Vårt värderingsstyrda ledarskap vilar tillsammans med det aktiva medarbetarskapet på våra koncerngemensamma kärnvärden. Vårt medarbetarskap och ledarskap bygger på en ömsesidighet, ett gemensamt ansvar och en samsyn på vad som är viktigt för oss själva och våra kunder.

Vi vet att mångfald gynnar vårt kunderbjudande. Medarbetarnas breda kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och genererar bättre beslut.

Löner och förmåner:

När det gäller lönerna har vi på Axfood både kollektivavtal och jämställda löner. Vi erbjuder även en rad förmåner. Vi är nämligen övertygade om att om du trivs extra bra hos oss, så bidrar det till en ännu schysstare arbetsmiljö!

Utöver självklarheter som tjänstepension, sjukförsäkring, friskvårdsavtal och gruppförsäkring erbjuds du som jobbar inom Axfoodkoncernen även:
 

 • Personalrabatt om 5 procent i våra Hemköps- och Willysbutiker
 • Personalrabatt om 5 procent och möjlighet att handla i våra Snabbgrossbutiker
 • Förstärkt föräldrapenning för samtliga medarbetare
 • Friskvårdsbidrag
 • Rabatterade priser på flera olika friskvårdsanläggningar
 • Löneväxling till pension – en möjlighet att förstärka din pension
 • Rådgivning inför pensionering när du fyllt 60 år.
   

Dessutom bjuder vi på fairtradekaffe och ekologisk frukt på jobbet, deltar vi i olika tävlings- och friskvårdslopp, förmedlar rabatter på olika varor som exempelvis glasögon och har några bolagsunika roligheter på plats.

Vår passion - bra, hållbar mat!

 

Vi har en stark passion för mat & människor!

Vilka är Axfood? Jo, vi vill att alla ska ha möjlighet att äta prisvärd, bra och hållbar mat. Det innebär att vi jobbar med omsorg för mat, människa och miljö – oavsett arbetsplats eller arbetsuppgifter. Hos oss är det helhetsupplevelsen av både utbudet och servicen som avgör. Vi vill driva förändring till det bättre och engagera oss i viktiga frågor som rör bra mat och hållbarhet. Vi vill kunna erbjuda det där lilla extra. Och det är precis vad vi gör.


Tillsammans skapar vi matglädje för alla typer av behov. Vi har ambitionen och resurserna att bli nummer ett – om du har viljan att satsa.


Hos oss finns det stora möjliheter för våra medarbetare. Vi har intern rörlighet, karriärmöjligheter och Axfoodakademien som gör att du kan växa med oss, hos oss. Vi är ett stabilt företag som ger dig både trygghet och frihet. Tillsammans tar vi ansvar. Vi är ett stort gäng med olika erfarenheter och bakgrunder, men med samma passion för mat och människor!

Karriärvägar inom Axfood

Hos oss behövs alla!

Hos oss på Axfood behövs alla möjliga typer av kompetenser. Även om våra butiker är scenen, pågår en stor del av arbetet bakom kulisserna. Systemutvecklare, inköpare, butiksmedarbetare, logistiker, kommunikatörer, HR-partners, ekonomer och chaufförer är bara några av alla de roller som vi har hos oss. För att kunna erbjuda kunden det som efterfrågas har vi byggt upp en stark organisation med ett effektivt arbetssätt där allt hänger ihop – lager, butik och kontor.

 

På kontor inom Axfood finns det många områden som du kan göra skillnad på. Vi erbjuder en stor variation av utmanande och utvecklande tjänster inom IT, ekonomi, kommunikation, HR, inköp, etablering och affärsutveckling på flera orter i Sverige. Du arbetar digitalt, ofta i projekt och med fokus på Axfoods strategiska mål och verksamhetens behov. Något som många kanske inte tänker på när det gäller att arbeta på Axfood är teknik och IT, men faktum är att vårt mål är att ha branschens bästa IT-enhet!

 

Våra medarbetare gör det möjligt för oss att dagligen öppna välfyllda butiker och bemöta våra kunder på bästa sätt. Det vi alla på Axfood har gemensamt är vår passion för mat och människor. Hos oss kan du bli en av alla fantastiska personer som gör skillnad på Axfood varje dag.

 

Hos oss kan du växa och utvecklas

Vi står inte still! Varken på butiksgolvet, i lagerlokalen, i lastbilen, på kontoret eller i den personliga utvecklingen. Här på Axfood strävar vi hela tiden framåt, och oavsett din bakgrund och roll finns det alltid möjlighet att växa inom Axfood.

 

Dessutom vet vi att vi utvecklas när du utvecklas. Därför har vi ett eget utbildningscentrum - Axfoodakademien - som är fullproppat med utbildningar för våra medarbetare. För oss är det viktigt att du får utvecklas genom att lära nytt. Men du kan också växa på jobbet genom exempelvis arbetsrotation, nya ansvarsområden, delta i projekt eller arbeta som internlärare. 

 

Axfood är en stor arbetsgivare och vi uppmuntrar våra medarbetare att prova på olika befattningar och roller. Du kanske vill satsa på en ledarroll? Här finns många möjligheter eftersom vårt mål är att 75 procent av våra chefer ska rekryteras internt. Hos oss finns det många ställen att göra skillnad på. 

 

Du hittar alla våra lediga jobb nedan under "Lediga jobb".

Möt några av oss på Axfood

Irene Waldemarson: Affärsområdeschef för Axfood Snabbgross (Axfoods restauranggrossist för restaurang, storkök, servicehandel och företagsmarknaden).
Född: 1978 
Anställd på Axfood sedan: 2002 
Utbildning: Civilekonom, Handelshögskolan i Stockholm
Resa inom Axfood: Trainee Axfood, assisterande kategorichef Axfood Affärsutveckling, kategorichef Sortiment & Inköp, kategoriteamchef Sortiment & Inköp, affärsområdeschef Tempo.

 

"Människorna och maten är det bästa med Axfood"

 

Hej Irene, berätta om ditt jobb!
– Som affärsområdeschef för Axfood Snabbgross har jag omsättnings-, resultat- och personalansvar för kedjan. Jag sätter mål och inspirerar för att skapa lönsam tillväxt, såväl organiskt som genom nyetableringar, ser till att samarbetet med övriga avdelningar fungerar bra och säkrar vår återväxtplanering. Axfood Snabbgross är Sveriges ledande hämtgrossist med ett tjugotal butiker runt om i landet och vi erbjuder även rikstäckande distribution via e-handel.

Vad är särskilt kul och utmanande med ditt jobb?
– Jag älskar att få jobba med människor! Möjligheten att leda trehundra Snabbgross-medarbetare, motivera dem till att skapa lönsam tillväxt och göra kunder nöjda varje dag, är en fantastisk förmån som även innebär stora utmaningar.

 

Vad krävs av dig i rollen som affärsområdeschef?
– För mig är det viktigt att vara närvarande, engagerad och tydlig. Jag är nyfiken av naturen och ställer många frågor till mina medarbetare. Jag kopplar gärna ihop personer som annars inte skulle samverka med varandra, om jag kan se att de har en gemensam utmaning. Olika bakgrunder och erfarenheter kompletterar. Dessutom gillar jag att skapa förändring och åstadkomma resultat – något som är viktigt i mitt jobb.

Axfood uppmuntrar till intern rörlighet och karriärmöjligheter inom bolaget. Du kom till Axfood som trainee 2002, vad har fått dig att stanna?
– Bra och lyhörda chefer och möjligheten att utvecklas i flera spännande roller. Axfood var mitt första jobb efter examen och det är lätt att tänka att gräset är grönare på andra sidan, men väldigt mycket är väldigt bra på Axfood. Jag känner en stolthet i att kunna så mycket om företaget och har skaffat mig ett starkt nätverk, både internt och externt.

Vad är det absolut bästa med att jobba på Axfood?
– Människorna och maten. Här finns en otrolig ödmjukhet kombinerad med en drivkraft hos medarbetarna vilket gör Axfood unikt. Axfood har lyckats attrahera duktiga människor, inte minst på Axfood Snabbgross där det finns ett otroligt engagemang och lönsamhetsfokus bland medarbetarna. Och maten – det är otroligt kul att få jobba med något som berör så många och som alla har en åsikt om. Dessutom älskar jag att handla, laga och äta mat!

 

Tips från Irene:
1. Välj en bra chef, särskilt i början av din karriär.
2. Arbeta med sådant som du trivs med och kan stå för, snarare än vad du tror bygger din cv och karriär, så har du bäst chans till utveckling.
3. Välj operativa roller tidigt i karriären för att skapa en stabil grund att stå på.
4. Bolla med andra, både internt och externt. Det bästa i arbetslivet är att hitta personer du är trygg med.

 

------------------

 

Zacharias Emilsson: Projektledare, Axfood IT
Född: 1980 
Anställd på Axfood sedan: 2010 
Utbildning: Civilingenjör i informationsteknik, KTH, Stockholm
Resa inom Axfood: Trainee Axfood, roller som delprojektledare, testledare och projektledare vid projektkontoret Axfood IT

 

"Vårt mål är att vara branschens bästa IT-enhet!"

 

Hej Zacharias, berätta om ditt jobb!
– Som projektledare ansvarar jag för att skapa förutsättningar för projektteam att kunna leverera resultat enligt tidplan och budget. I rollen ingår att kontinuerligt samla in och rapportera status till styrgrupp och löpande hantera risker och avvikelser. På Axfood IT finns en särskild avdelning, projektkontoret, där vi har en pool med projektledare som tillsätts för att driva olika projekt inom Axfood.

Vad är särskilt kul och utmanande med ditt jobb?
– Jag tycker om variation och det får jag som projektledare då uppdragen varierar både till innehåll och längd. Under min tid som projektledare på Axfood IT har jag fått möjligheten att jobba med många spännande projekt så som nytt intranät, Willys och Hemköps lojalitetsprogram och en webbportal för leverantörer – det vill säga både ny- och vidareutveckling inom affärssystem och webb. Utmaningen, men också tjusningen, är att jag hela tiden får möjlighet att lära mig nya områden som jag inte är bekant med sedan tidigare och därmed utmana mig själv att hantera nya situationer.

 

Vad krävs av dig i rollen som projektledare?
– För att lyckas tror jag att en projektledare ska vara strukturerad, planerande, resultatinriktad och inte minst tycka att det är roligt att jobba med andra människor och försöka få projektteamet att trivas och prestera mot uppsatta mål.

Hur tycker du Axfood står sig rent IT/teknik-mässigt?
– Mycket bra, både tack vare våra kunniga, engagerade och kompententa medarbetare, en lyckad implementering av vårt nya affärssystem SAP och modern infrastruktur. Vårt mål är att vara branschens bästa IT-enhet!

Vad är det absolut bästa med att jobba på Axfood?
– Det är flera saker som är riktigt bra på Axfood! För mig är företagskulturen, sunda värderingar och ansvarstagande för människa, djur och miljö viktigt. Lägg där till trevliga och kompetenta kollegor och inte minst att få jobba med något som alla kan relatera och har anknytning till: mat! Tack vare koncernens storlek finns möjligheter att växa inom många olika områden.

 

Tips från Zacharias:
• Försök att hitta ett extrajobb redan under studietiden, det blir många gånger en språngbräda i karriären! Extrajobbet kan ge både exjobbsmöjlighet och anställning.
• Stirra dig inte blind på vartenda krav i jobbannonser. Ser du ett spännande jobb – sök det även om du kanske inte uppfyller alla kriterier. Ett brinnande intresse för det du gör och viljan att lära är nog så viktiga egenskaper som kommer ta dig långt i din karriär!
 

Lediga jobb på Axfood

Lediga jobb på Axfood

Axfood jobb: Vill du se vilka jobb vi har just nu?

Axfood jobb - En inblick i hur det är att jobba på Axfood: 73 omdömen, lediga jobb, 27 löner och kontorsbilder. Läs vad det anställda tycker och få en bättre inblick i Axfood som arbetsplats baserat på information som finns publicerat av nuvarande och tidigare anställda på Careereye.se