Jobba på Atkins

 
LÄMNA OMDÖME

Överblick

Anställda: 220

Bransch: Teknisk konsultverksamhet

VD: Johannes Erlandsson

Hemsida: {{ CompanyGeneralInfo.CompanyWebsiteDomain }}

 

 

Ta en titt på våra kontorsbilderkontorsbilder, karriärmöjligheterkarriärmöjligheter, lediga tjänsterlediga tjänster och mer nedan!  

Visa mer Visa mindre
Genomsnittsbetyg: {{OverviewData.Stats.Rating | number:1}} / 5
  {{GetBasedOnReviewCountLabel('Baserat på', '{0} omdömen')}}
{{OverviewData.Stats.EnpScore}}%

Rekommenderar arbetsgivaren

{{OverviewData.Stats.ApproveCeoPercentage}}%

Är positiva till VD Johannes Erlandsson

Visa mer Visa mindre
{{criteria.Name}} {{criteria.CriteriaRanging}}  
{{criteria.Name}} {{criteria.CriteriaRanging}}  

Omdömen om Atkins

ALLA
KÖN
ÅLDER
 • Kön: {{ review.Gender ? review.Gender : "–" }} Ålder:{{review.Age ? review.Age : "–" }} Ort:{{review.Location ? review.Location : "–" }} Tid som anställd:{{review.LengthOfEmployment ? review.LengthOfEmployment : "–" }}
  Genomsnittsbetyg: {{ review.Rating | number:1 }}/5  
  Varför trivs du?

  "{{review.Plus}}"

  Vad bör förbättras?

  "{{review.Minus}}" "{{review.Minus.substring(0, 15) + '...'}}"

  Visa mer
  {{criteria.CriteriaName}} {{criteria.CriteriaRanging}}  
  {{criteria.CriteriaName}} {{criteria.CriteriaRanging}}  

  Arbetsgivarens kommentar:

  {{comment.UserFirstName}} {{comment.UserSurname}} {{comment.UserJobPosition}}

  "{{comment.ReplyText}}"

  Visa mindre

Karriär på Atkins

Arbetsmiljö


Inom Atkins Sverige ligger vi i den absoluta världstoppen när koncernen gör sina återkommande medarbetarundersökningar. Och med låga sjuktal bygger vi ett hållbarare företag.​

Det ska vara kul på jobbet. Då blir vi friskare, trivs bättre och gör ett vassare arbete. Genom de medarbetarundersökningar vi genomför får vi ett Employee Engagement Index (EEI) som ger oss klara besked om att vi gör något väldigt rätt inom Atkins. ​Mätetalet ger svart på vitt om hur vi mår internt och i relation till våra systerbolag inom koncernen. Dessutom får vi besked om hur vi står oss i förhållande till konkurrenter inom vår bransch.​


Sverige i topp​
För Atkins Sverige har de senaste årens mätningar varit mycket uppmuntrande. Vi har gått från branschsnitt 55 till att stabilt ligga på ett resultat över 70. Internt inom Atkins är vårt index i Sverige ett av de högsta resultaten inom hela Atkins-koncernen –  worldwide. ​


Tack för rekommendationen​
Extra uppmuntrande är det att vi rankas högt när det gäller medarbetarnas vilja att rekommendera oss som arbetsgivare och intresse att engagera sig i Atkins framgångsresa. Vi upplevs också som en mycket säker och trygg arbetsplats. Och vår förmåga att agera som ett team är stort – allt enligt våra egna medarbetare.​


Positiva avtryck​
Vi är övertygade om att vårt obyråkratiska sätt och vår platta organisation gör avtryck i vardagen och bidrar till de goda resultaten. För oss är det viktigt att erbjuda arbetsplats med högt i tak, där det finns utrymme för utveckling. Undersökningen visar att vi lever som vi lär.


Hög frisknärvaro​
Att göra undersökningar är ett sätt att mäta kvaliteten på arbetsmiljön. Ett annat sätt är att titta närmare på frisknärvaron. Inom Atkins Sverige ligger den på runt 97,5 % vilket vi är mycket stolta över. Vi tror på att följa upp vår arbetsmiljö ofta. Varannan vecka känner vi av läget genom ett webbaserat stresshanterings- och hälsopromotionsverktyg – ett verktyg som dels ger oss status på vår personliga hälsa, dels en bild av läget i hela organisationen

Karriärvägar


Utvecklingen av våra medarbetare är avgörande för vår framgång och vår strävan att vara Sveriges bästa rådgivare. För att uppnå och bibehålla denna vision fokuserar vi på att utveckla våra kompetenser och prestationer.


Vår framgång avgörs av vår förmåga att leverera projekt, lösningar och tjänster på ett professionellt sätt och som uppfyller våra kunders förväntningar och behov. För att lyckas utmärka oss inom de områden vi arbetar, behöver vi vara kompetenta, professionella och motiverade. Genom att uppmärksamma goda prestationer skapar vi förutsättningar för våra medarbetare att vilja göra sitt bästa och utvecklas, vilket får en att förstå vikten av sitt personliga bidrag till verksamheten.


På Atkins är vi alla rådgivare, oavsett roll, erfarenhet eller organisatorisk tillhörighet. Det är vår minsta gemensamma nämnare i hur vi agerar och hur vi beter oss.


Att vara rådgivare på Atkins innebär att ha ett stort kundfokus, göra sitt bästa för att uppnå kundens förväntan, att vara del av ett lag, att bygga nätverk internt och externt, dela med sig av kompetens och erfarenhet, samarbeta och erbjuda våra kunder hela vår kompetens, att ta ansvar för sitt eget arbete, att förstå hur vi gör lönsamma affärer, hålla vad vi lovar både internt och externt och ha riktigt roligt.


Hur kan din personliga utveckling se ut på Atkins?
Det finns inte bara ett svar på denna fråga då en karriär på Atkins kan innebära många saker.


Vi har identifierat tre karriärvägar – Specialist, Uppdragsledare och Chef. Utifrån dessa karriärvägar finns ett ramverk som stöd i din personliga utveckling. Du kan navigera genom de tre vägarna, inte bara i en utan även mellan de olika karriärvägarna. Alla tre karriärvägarna är lika viktiga för vår framgång att leverera god kvalitet till våra kunder.


Vi strävar efter en välutvecklad och definierad arbetsmiljö, som i sin tur skapar förutsättningar för att våra medarbetare ska kunna utvecklas och bli kompetenta rådgivare. För att underlätta detta har vi tagit fram VAD som är viktigt och utmärkande för respektive karriärväg och även HUR vi skall göra det.

Vårt löfte


Inom Atkins får du tillgång till världens kunskap inom trafik och samhällsplanering. Här kan du läsa mer om vad du kan förvänta dig av oss. Och vad vi gärna ser hos dig.


Snabbfotade och obyråkratiska
I Sverige är vi den lite mindre, snabbfotade och obyråkratiska rådgivaren. Samtidigt är vi en del av en världsomspännande koncern. Inom Atkins får du det bästa av två världar – i både små och stora projekt.


Utvecklas med mångfald
Vi arbetar tvärs över teknikområden, kontors- och landsgränser. Här kan du förfina dina idéer, få nya perspektiv och inspireras av spännande personligheter. Det är så vi tillsammans skapar mångfald.


Därför varför
Det är i nära samarbete med kunderna vi utvecklas – och vi gör det genom att hitta nya lösningar, ompröva gamla sanningar och angriper kända problem på nya sätt. Genom att alltid fråga varför lyfter vi oss till nästa nivå. Inom Atkins är vi alla rådgivare.


Nätverk i världsklass
Hos oss får du möjlighet att söka egna vägar till kunskap och utveckla dina kontakter. Du får tillgång till ett unikt nätverk av kollegor – specialister och arbetskamrater i Dubai, Hässleholm, London, Stockholm, Toronto…


Glimten i ögat
Ett gott skratt är också friskvård. Vi är övertygade om att alla gör ett bättre jobb om vi har glimten i ögat och nära till ett leende.

Nätverk


Vi arbetar gränslöst. Det är därför inte omöjligt att en rondell i Göteborg är laddad med kunskap från en cirkulationsplats i västra London.


​Som en del av en världsomspännande koncern – med verksamhet på fem kontinenter – har vi förutsättningar att hämta inspiration och resurser där den är som hetast. Med ca 18 500 rådgivare internationellt och 220 i Sverige kan vi ta både stora och små projekt – en kombination som gör oss unika. Och ofta gör vi jobben tillsammans med våra nordiska grannar i Danmark och Norge​.


Uppdraget gör teamet​
På Atkins blir du en del av ett team, ett lag som sätts ihop utifrån varje uppdrags egenart. Var du sitter rent fysiskt blir underordnat. I det perspektivet är Atkins ett fullfjädrat ”nätverksföretag”. Som arbetsplats ger vi dig förutsättningar att knyta kontakter oavsett om det handlar om att utbyta idéer med en projektledare i London, en brokonstruktör i Bangalore eller kollegan på kontoret i Malmö. På Atkins är du inte bara med och formar dina projekt, du är med och utvecklar ett helt företag.

Lediga jobb på Atkins

Lediga jobb på Atkins

Atkins jobb: Vill du se vilka jobb vi har just nu?

Atkins jobb - En inblick i hur det är att jobba på Atkins: 4 omdömen, 35 lediga jobb, löner och kontorsbilder. Läs vad det anställda tycker och få en bättre inblick i Atkins som arbetsplats baserat på information som finns publicerat av nuvarande och tidigare anställda på Careereye.se